ZzzzZZ ...

Usch , börjar bli riktigt trött nu! Måste ta och sova igen lite nu i natt för jag har tappat några timmar i helgen. Denna veckan är det ju fullrulle som vanligt med stallet, massa plugg, hovslagaren, träning och kanske Ullared igen för att inhandla lite julkappar och smått och gått!

Ska hoppa in i duschen sen blir det att läsa min favorit bok (just nu) "Om jag kunde drömma". Det är den första utav Twilight böckerna om ni inte visste det, blir nog lite plugg också.

Impa är riktigt söt nu med öronen som har ställt sig helt upp nu!

Testar att...

6afc13d38580ad95e1c29a8eed676d9b.png

Kolla varifrån!

Testar att skicka inlägg från mobilen nu för första gången! Här är suprisen. Rolf-göran bengtsson , jag och vivi! Häftigt va ;)


Pignon

Den här mannen var i Stockholm också, det var bland det häftigaste vi såg! Som sagt lägger jag in bilder och sådan sen. Hittade en film på youtube på den minsta och gulligaste hästen han hade !



Och de andra hästarna han hade med också.

Stockholm

Stockholm i helgen var helt underbart! Bland det roligaste som hänt i år, måste jag säga! Lite seg nu i skolan efter bara 4-5 timmars sömn, men det är helt klart värt det :)
Slänger in bilder senare när jag har tid för nu sitter jag i skolan (+med ett skåp FULLT med packning) och har ingen sladd till kameran. Men jag ska försöka fixa så jag kan blogga från mobilen för jag har en himla cool bild på mobilen. Mer säger jag inte ;)

Suprise, suprise!


''bacon is good for me!''

hahahahah !
Skön unge där!


nööööörd.

jag sitter med mina nördiga vänner och lyssnar på en nördig sång .



skön dag!

hej , är redan hemma för dagen ! Skönaste dagen är nog onsdagar :) Som det känns jag säger varje vecka vid denna tiden. Haha , men det är sant !

Ska slänga i mig lite mat och sen bege mig ut till stallet. Skönt att sligga rida i mörker med pannlampa någon dag!
pusspuss

Saknar sommaren ! Haha , checka stol-sitsen! ;)


jul!

På söndag är det första advent! Så himla mysigt måste jag säga. Och den ska tillbringas i Stockholm med all julskyltning, kan det bli bättre?
Mamma har börjar julpynta här hemma, mamma skröt om att hon var först i byn med det! Hahah , ena huset på andra sidan brukar alltid vara först men i år var vi det! Hahah , stolta? Men när jag var ute och red sen så såg jag att de andra två husen på andra sidan också satt upp alla ljusstakar och allt dom med!

Denna sånger red jag runt i skogen och sjöng i dag!
Julfeeling på den ! ;)



Stockholm !

Lalallala , jag är mycketmycket glad för nu är det bara 3 dagar kvar till att jag ska Stockholm Horse Show !
:)            :)               :)             :)            :)             :)                 :)            :)           :)





Stonewall

I fredags fick vi kontakt med Stonies (Stonewall) uppfödare Hannah Andersson.
Vi fick reda på lite mer om Stonie och hans "släktträd". Fick reda på att Stonewall egentligen skulle heta Stonewall Jackson som var general i sydstatsarmen under amerikanska inbördeskriget. Men sedan blev det inte så ev någon anledning.
Vi fick lite bilder på hans pappa och mamma. Preference och Satyna.


Stonies pappa Preference


Stonies mamma Satyna med fölet Satirica


En häftig sak som hände för snart ett år sedan var när jag, Mimmi och min morbrors sambo Wictoria (som också har arabhästar) var uppe i Falköping och kollade på häst till Wictoria. Vi stod och pratade om de hästar vi tittade på och så kom vi in på vad det var jag hade för arab. Då sa jag att mamma är Satyna + morfar Probat och pappan hette Preference.
Då blev hon väldigt överraskad och sa att just denna häst Wictoria var intresserad utav också hade Preference som pappa. Mycket häftigt och nu står den hemma på gården hos Wiktoria och min morbror Kristoffer.

Jag var inne på Stonies uppfödares hemm sida och läste lite. Och såg att många med Preference som far har framgångar innom hoppningen! Vilket kan synas både på Stonie och Modena (Wictorias sto).



Och här är en bild på Stonie och mig


fullblod !

Mycket hästfolk har nedlåtande tankar om fullblodshästar, att dom inte kan hoppa med mera.
Vilket jag inte riktigt kan hålla med om!
Okej , alla fullblodshästar kanske inte kan va de bästa på att hoppa. Men polska fullblod, som min häst Stonie är tycker jag faktiskt kan hoppa ! Och bra med.

Här är ett exempel på ett polskt fullblod.

Ullared!

God Morgon alla som är vakna !
Mamma kommer snart och hämtar oss för vi ska nämligen till Ullared idag!
Det ska bli riktigt kul och jag hoppas på att få träffa Morgan ! hahahah


Grattis pappa !

Sitter hemma hos pappa nu och firar han födelsedag.

Så jag vill bara säga Grattis på födelsedagen pappa !
<3



bild från när vi skjuter lerduvor hemma hos farmor !

Storm?

Hej!
Vet ni att det kommer in en storm nu över södra sverige? Hörde på radion nu ute i stallet att SMHI gick ut med en klass 2 varning om storm. Ett exempel för er är att Stormen Gudrun hade en klass 1 varning.. Så lite kommer det nog blåsa i natt ! 

Idag i skolan har jag haft specialidrott. Först hade vi lite teoretiskt i skolan om Mentalträning. Sedan körde vi lite styrka i gympahallen. Vi tränade mycket rygg, vilket är väldigt bra för min snea rygg. För er som inte vet måste jag träna det rätt mycket för att inte göra den ännu sämmre och för att inte ha ont i den.
Måste erkänna att jag och Signe satt och kollade på Hannah Montana ikväll och skrattade och tyckte det var kul nog lika mycket. Kul att leka liten ibland mitt i allt med gymnasiet ! hahah



Här är en gullig bild för ett x antal år sedan !! haha , söt unge.

grått trist väder !

Hej!
Vet inte VAD jag ska skriva ärligt talat.. hmm.
Ne men jag är sjukt trött på detta piss väder! Man blir ju bara allmänt seeeeg och trött utav det ! Inte kul, inte kul alls ! Men något som piggar upp i detta piss väder är i alla fall vårat mysiga måndags fika! Det piggar upp hela min dag! Tack tjejor <3

Vill bara vara ett litet djur som går och lägger sig i ide och vaknar upp sen igen till våren.
Eller ännu bättre! En fågel som åker ner till de varma länderna under vintern och kommer tillbaks lagom till det fina vädret! Skulle inte det bara vara underbart ?
 


vill ha sommar och träningsläger tillbaka som tusan !


hos pappa

Hejhej!
Just nu sitter jag hemma hos pappa och i morgon är det skola igen. Denna helgen har gått så grymt fort! Knappt så man har hunnit att vila upp sig innan det börjar igen. Och denna veckan är det riktigt mycket i skolan också, veckan som kommer efter med. Men men, det är bara att kämpa på! Det lönar sig i längden, det vet jag.

Igår var jag och Jonas uppe i Jönköping och kollade på bion 2012.
RIKTIGT bra var den , helt klart sevärd ! Den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Efter att man hade sätt den var man helt paff och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. haha
Så om ni har chansen, se den.



?!

Är inte detta bara hemskt ?!
Kolla länken, och speciellt för er som håller på med hästar.



http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

<3


Ett år!
Älskar dig <3







trettonde !

Hej!
Fredag den 13de idag ! Ärligt talat är jag faktiskt lite vidskeplig och tror ärligt talat på sånt som många skrattar åt. haha till exempel:

-fredagen den 13de
-lägger inte nycklarna på bordet
-går inte under stegar
-spottar tre gånger över vänstra axeln om det går en svart katt över vägen
-kör med "peppa,peppa"

Ikväll ska jag vara hemma och passar huset med alla djur och tillbehör. hahah Men det blir väl idol och kanske någon skräckis eftersom det är den dagen det är !


hund hund hund !

Många har undrat genom tiderna hur det är att leva med föräldrar som har kennlar. Både min pappa och mamma har ju var sin.
Jo ibland är det himla jobbigt och ibland HIMLA roligt och gulligt. De dagarna innan valparna ska födas, man går och väntar,väntar och VÄNTAR. Sedan någon morgon kan man komma nerför trappan och hör att det gnyr. Eller när mamma någon gång har väckt oss mitt i natten och man får hjälpa till att "förlösa" dom. Det är nog det som är det roligast, den första tiden när vi får valprna eller när dom börjar att skälla och gå runt.
Men sen blir dom också 8 veckor och är almänt JOBBIGA ! Men det är ju en annan sak det. hahah.

Sedan är det många kompisar, valpköpare med mera som frågar om jag också kommer ha kelpie när jag blir stor eller om jag vill ha någon nu?
Då är mitt svar att jag inte har tid med en egen hund nu. Jag vill skaffa en egen hund lite senare fram, kanske efter gymnasiet så jag verkligen kan angagera mig i den och ge den tid. När och hur är jag inte säker på, men någon gång så! En grej jag är säker på i alla fall är att jag inte vill ha en Australiensk Kelpie som mamma har eller Smålandstövare som pappa.
Jag vill nämligen ha en Italiensk Vinthund. Nu kommer säkert många säga 
-Fy fan!
Men jag tycker verkligen om dom! För er som inte vet vad det är för någon ras kan jag förklara att se ser ut som en liten Greyhound. (löpningshund)


Det går inte ladda upp bilder på blogg.se ?
Men hittade någon film på youtube istället.





förlåt igen!

Hej!
haha , jag verkar vara SÄMST på att hålla löften om att uppdatera. Jag sa ju att jag skulle lägga upp lite bilder från i helgen. Men som vanligt är det FULL RULLE hemma i Mörkhult.
Känns som den ända tiden jag kan sitta vid datan är i skolan. Men jag lovar att jag ska slänga in lite bilder NÄR jag har tid :)

Förresten, igår var det 20 år sedan Berlinmuren revs. Jag har själv varit i Berlin två gånger nu i nian, så lite speciellt är det allt ! :)


förlåt!

Hej!
Förlåt att jag inte höll mitt löfte om att slänga in lite bilder igår, men hade verkligen fullt upp igår!
Hann inte sitta alls vid datan igår eftermiddag.

Först var vi hos morfar och firade lite farsdag och sedan skynda sig hem och fixa allt i stallet. Sen ner till movalla och kolla på hockey sen hem och sova + fixa allt till skolan.
Men fixar det senare idag !



boring.

Ja, rubriken säger kanske allt ?
Sitter hemma hos Jonas och väntar på att han ska dömma klart. Lite långtråkigt måste jag säga..!

Igår hade jag och mina syskon en sådan där riktigt barnslig dag som alla behöver oavsätt vilken ålder man är i.
Letade godis med skattkartor och spelade spel hela dagen. Riktigt mysigt !
Kan slänga in lite bilder sen när jag kommer hem.


Ne nu ska jag glo lite på sunes sommar, rikigt roligt är det!

valparna

Jag har kommit på att jag har inte skrivit något om våra valpar som vi har haft. Men i alla fall så åkte den sista igår så nu är det bara Impa (Impression) kvar som vi skulle behålla.

När alla valpköpare kommer hit så får jag, Mimmi och Signe alltid höra en eller flera gånger
"Men åååh , vad tråkigt för er nu när valparna åker"
Men ärligt talat så är det faktiskt riktigt skönt att dom åker nu. Slipper skiten, lukten, ljudet av dom och 7 odjur som springer, hoppar och bits.

Men lite tomt är det allt utan dom nu.








och nu är det bara lilla Impa kvar ;)


vilket mysigt fredagsmys... ?

Hej!
Väldigt roligt fredagsmys jag får idag denna fredag. Ligger nämligen hemma med magsjuka (tror jag) idag. Jag tror att det kan vara magsjuka eftersom en annan kille i vår klass är hemma för den sjukan.
Så typiskt, när min förkylning precis gått över så får jag detta. Och det är ju inte den roligaste sjukan måste jag säga. usch-och-fy-och-blääää.

Hoppas jag friskar till nu i helgen så jag kan göra något annat än ligga hemma och inte göra något eller träffa någon !


rädda ?

Hejhej!
Vad tyckte ni om gårdagens klipp ? Blev ni lika rädda som jag ?
Fick länken och när man kollade på den satt man bara och väntade på när huvudet skulle komma. haha , hoppade till 2 meter upp i luften kändes det som ! haha

Idag har jag haft specialidrott hemma. Sköna Onsdagar måste jag säga !
Börjat läsa en ny bok nu som vi ska göra en recension på om några veckor. Har ni läst den ?


motsatsen till Kärlek av Julie Buxbaum


hobbe höll mig lite sälskap i läsningen med :)

låååååååååååång orm !

Shit kolla denna  !


Ullared !

hej !
Ni missdade väl inte "Ullared" igår på kanal 5 ?
Hahah , så himla roligt !



Första skoldag !

Hej!
Nyss hemkommen från skolan, inte så jätte peppad dag direkt. Första skoldagen efter lovet och allt. Men det va kul att träffa alla igen :)

Har kommit på att alla andra kör med "dagens outfit" så tänkta testa samma sak här ;)



Jeans: vila
Linne: vitt boxerlinne, JC
Kofta: lindex
Öronhängen: vita stora "pluttar", Åhlens

sista lovdagen !

Jahopp ! Så var ännu ett lov slut. 3 timmar och 45 min kvar faktiskt om man ska vara nogrann ;)
Det har gått jätte fort! Kul har det med varit. Har inte suget tillbaka till skolan direkt, får väl börja räkna ner dagarna till näsa lov i stället ...

Min sista dag på lovet blev en chill dag. Och kvällen avslutas med pepparkakor, julmust och några avsnitt med Scrubs. Riktigt mysigt faktiskt !


pusspuss


RSS 2.0